© Rootsville.eu

Voodoo Walters (Can)
tiltle: Blues in the Time of Covid
music: Blues
release date: 2020
label: independent
info artist: Voodoo Walters


© Rootsville 2020


Het moeten niet altijd de bekende artiesten zijn die we in de spotlights zetten. Geregeld komen minder bekende goden ook aan bod en daar zit ook wel kwaliteit tussen, zoals ook deze Canadees Andrew Walters ofte Voodoo Walters en zeker als je een plaat maakt gewijd aan Covid, was mijn interesse dan ook gewekt.

Walters is een gitarist en zanger uit de omgeving van Toronto en zijn muzikaal kunnen strekt zich uit van zijn Electric-Blues-kern tot Funk, R&B, Rock & Roll, Soul, Swamp en Surf. Maar blues vormt de kern van  zijn nieuwe plaat. Het album is een soort poging om om te gaan met de crisis en iets te creëren of om eerlijk te zijn om niet in een depressie terecht te komen.

"Blues in the Time of Covid", het vervolg op "Cakewalk" uit 2015, toont de groeiende vaardigheden van Voodoo Walters als songwriter en muziekontwerper. Van de barrelhouse-chtige openere van "Scapegoat", via de swampy groove van "Hey Now Baby" tot de stevige finish van "Twitchy" en het instrumentaaltje ‘Bup, Bup, Bup’, horen we Voodoo groeien over de hele plaat. Alle instrumenten, percussie zang en backing vocals, worden verzorgd door de man zelf. Al bij al een aangename ontdekking deze Canadees.

Tracks:

1.Scapegoat
2.The Future
3.Just Ain't Right
4.A Little Blues
5.Come Find Me
6.Bup Bup Bup
7.Hey Now Baby
8.Chase My Tail
9.Twitchy